Lidl-restaurant lonkt naar Nijmegen
Nijmegen krijgt binnenkort mogelijk een nieuw budgetrestaurant: Dill. Het concept, bedacht door ondernemer Ad Sedubun, is als volgt: de bekende, goedkope producten van Lidl worden geserveerd in de vorm van een maaltijd in een trendy restaurant.

Het allereerste Dill-restaurant gaat 1 februari open in Den Haag en is tot eind april al volgeboekt. Horeca-ondernemer Ad Sedubun is de eigenaar: ‘Zelfs in China en Turkije heeft het concept al in de krant gestaan’, vertelt hij. Het budgetrestaurant moet er volgens hem uitzien als een écht restaurant. ‘Bij een restaurant met goedkope maaltijden denk je al snel aan een lokale afhaalchinees, maar dat is Dill juist niet. Het is trendy ingericht en ziet eruit als een restaurant uit het duurdere segment. De maaltijden worden geserveerd op porseleinen borden.’
Vijf euro
Nijmegen zou een geschikte locatie zijn voor een vestiging vanwege de grote hoeveelheid studenten, denkt Sedubun. ‘Dill richt zich op mensen met een klein budget, dus naast studenten is het ook bedoeld voor eenoudergezinnen of families die weinig te besteden hebben. Als je gek doet, ben je op een avond maximaal veertig euro kwijt. Maar dan moet je wel héél gek doen.’ Hoofdgerechten kosten vijf euro en de meeste drankjes één euro. Sedubun: ‘Het menu wisselt elke week. Je kunt bijvoorbeeld een Thaise kippensoep verwachten, maar ook gerechten als spaghetti of hutspot.’
Alcohol wordt niet geschonken. De reden hiervoor is dat een glas wijn van 3,75 euro erg duur lijkt bij een maaltijd van vijf euro.
Als het concept aanslaat in Den Haag, komt er ook een vestiging in Nijmegen. Sedubun denkt aan augustus of september. Enkele geschikte locaties in het centrum van Nijmegen heeft hij al gespot. Sedubun: ‘Ik mag alleen nog niet zeggen waar.’
Ook in andere steden zijn vestigingen gepland, waaronder Rotterdam, Arnhem, Amsterdam en Utrecht./ Soesja Verheijden