Nieuwe tentamenlocatie op de campus in gebruik

07 jan 2021

Sinds deze week kunnen de eerste studenten hun tentamens maken in de nieuwe tentamenlocatie aan de Comeniuslaan. In het gebouw kunnen momenteel 150 studenten tegelijk aan de slag. Dat moeten er uiteindelijk een kleine 900 worden.

Het oude onderwijsgebouw aan de Comeniuslaan 6, waar ook tijdelijk de faculteit der Sociale Wetenschappen was ondergebracht, is verbouwd. En dankzij die verbouwing is krampachtig hele vellen papier volpennen op een wiebelend tafeltje in het Radboud Sportcentrum (RSC) echt helemaal verleden tijd. Het nieuwe Comeniusgebouw telt 315 plekken waar – tegelijkertijd – digitale tentamens afgenomen kunnen worden. Tijdens de coronacrisis zijn daarvan 150 plekken in gebruik, geheel coronaproof.

Later in het jaar wordt ook het aangelegen voormalige bestuursgebouw aan de Comeniuslaan 4 verbouwd, wat het totaal aantal werkstations op 889 moet brengen. In het begin van het volgende studiejaar moet die bouw afgerond zijn. Studenten worden dan verdeeld over beide locaties: tentamens vinden plaats in gebouw A of gebouw B, zo wordt uitgelegd in onderstaande instructievideo.

Proctorio

De nieuwe locatie is overigens niet beschikbaar voor studenten die hun tentamen met online surveillanceprogramma Proctorio op de campus wensen te maken, in plaats van thuis. Voor hen zijn andere plekken beschikbaar, bijvoorbeeld de reeds ingerichte ruimtes in het Erasmusgebouw.

De universiteit is blij met de nieuwe tentamenlocatie, zo gaf een woordvoerder vorig jaar al aan. De tafels in het RSC waren niet ideaal. Ook worden digitale toetsen steeds populairder. Zowel studenten als docenten hebben baat bij digitale toetsing: typen gaat immers sneller dan schrijven en docenten hoeven geen slordige handschriften meer te ontcijferen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!