Nijmeegse dichters keren terug naar de natuur

28 jan 2022 ,

Ter ere van de Pöezieweek draagt campusdichter Sam Theunissen dinsdagavond samen met twee collega's enkele gedichten over de natuur voor. 'Het is fijn dat we eindelijk weer voor een live publiek kunnen optreden.'

Gisteren (op donderdag, red.) werd de Poëzieweek 2022 officieel afgetrapt. Die staat dit jaar in het kader van het thema ‘Natuur’. Het idee daarachter is dat mensen tijdens de coronacrisis de natuur opnieuw beter hebben leren kennen, door lange wandelingen te maken met vrienden en familie of door vlinders of vogels te tellen in de tuin.

Ook in Nijmegen worden literaire activiteiten voor de Pöezieweek georganiseerd. Donderdagavond was er een poëziemanifestatie op Plein 1944, georganiseerd door de bibliotheek. En komende dinsdagavond is in theaterzaal C het evenement Eco-Our-System van Cultuur op de Campus. Campusdichter Sam Theunissen zal enkele gedichten voordragen, samen met spoken word artiesten Sandra Pham en (voormalig campusdichter, red). Lev Avitan.

‘Het idee van de avond is om te reflecteren op andere wezens waarmee wij samenleven, waaronder dieren, planten, schimmels, microben en andere organismes’, valt te lezen op de website van de Poëzieweek. Speciaal voor het evenement van Cultuur op de Campus schreef Theunissen enkele nieuwe gedichten. Een daarvan is Pekelkreeftjes (zie kader onderaan, red.).

Hybride

Theunissen noemt de poëzieweek een goede manier om extra aandacht te schenken aan poëzie, een vorm van literatuur die volgens haar nog altijd wat onderbelicht is. ‘Daarnaast is het ook fijn om te vieren hoe mooi poëzie kan zijn’, zegt ze.

De avond in theaterzaal C is te volgen via livestream, of in de theaterzaal zelf. ‘Dat die hybride optie er is, vind ik heel tof. Eindelijk kunnen we weer voor een live publiek optreden’, aldus Theunissen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!