Tegenstanders omver beuken met een rolstoel: hoe student Hugo leeft voor topsport

28 jun 2022 ,

Topsport staat centraal in het leven van bedrijfskundestudent en rolstoelrugbyer Hugo van Iersel. Nadat hij in 2015 een dwarslaesie opliep, bleef hij trainen op het allerhoogste niveau. De Paralympische Spelen zijn het doel. Om de week traint hij een weekend in Amsterdam met het nationale rolstoelrugbyteam. Vox keek een dag mee over zijn schouder.

Rustig sporten is geen optie, vertelde Hugo van Iersel in een recent interview. Hij wil altijd het beste uit zichzelf halen. ‘Je gaat toch niet ergens naartoe om een beetje rustig te sporten? Als ik op het veld sta, wil ik alles geven.’ Zijn ultieme doel? De beste eenpunter (zijn klasse bij rolstoelrugby, red.) van de wereld worden.

Dat hij een dwarslaesie heeft en afhankelijk is van een rolstoel, houdt hem niet tegen. Niet in de sport, niet in het dagelijks leven. Wat helpt is dat hij met regelmaat ook wel de humor inziet van zijn situatie. ‘Het is altijd mooi om de paniek in de ogen van de stewards te zien als we met een groep rolstoelers het vliegtuig in gaan voor een wedstrijd met het nationale team.’

Lees het volledige interview met Van Iersel op onze website, of in de papieren Vox op de campus.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!