De WE CANTEEN proefweek zal de Refterbezoeker niet ontgaan zijn. Het experiment zit er weer op. Vox belde met Anton van Looyengoed, manager Retail & Catering, om even terug te blikken. ‘We gaan sowieso het assortiment aanpassen of uitbreiden.’Foto: Annemarie HaverkampHet zit er op. Wat hebben jullie geleerd van WE CANTEEN? ‘Het is nu nog wat te vroeg om het daar over te hebben. Over een week of twee gaan we samen met WE CANTEEN evalueren. Het staat vast dat we iets gaan doen met de uitkomsten van de evaluatie. De enquêtes die zijn ingevuld tijdens de proefweek bevatten vooral veel positieve opmerkingen. We zouden, naar het idee van de theebus, ook kunnen denken aan een breder aanbod van thee. Verder hebben we wat brood betreft interessante dingen gezien. Zulke zaken moeten natuurlijk gebeuren in overleg met de keuken; maar we gaan sowieso het assortiment aanpassen of uitbreiden.’ Er gaat dus het een en ander veranderen? ‘We zijn altijd bezig met innoveren. Zo verkochten we kort geleden sushi en we vervangen regelmatig producten door biologische varianten. Prijstechnisch gezien is het wel moeilijk om maaltijden geheel biologisch aan te bieden. ‘Lokaal voedsel’ is op dit moment een trend. WE CANTEEN stimuleert dit dan ook.’ Hoe was het voor de Refter, om concurrentie te hebben? ‘Volgens ons is het zowel voor de studenten als voor de medewerkers goed om deze mogelijkheden te zien. Toen we WE CANTEEN anderhalf geleden op de Universiteit van Amsterdam zagen, zijn we in gesprek gegaan met de initiatiefneemsters. We vonden de opzet erg leuk en ook onze teamleiders waren meteen enthousiast. We hebben WE CANTEEN niet zozeer naar de campus gehaald vanwege de kritiek die ons bedrijf kreeg. Elk cateringbedrijf krijgt wel kritiek vermoed ik.’ Hoe heeft de Refter de concurrentiestrijd eigenlijk doorstaan? Minder omzet? ‘Wat betreft de lunch merkten wij qua omzet niet veel verschil. Bij het avondeten natuurlijk wel. Mensen eten toch maar één avondmaaltijd. Omdat WE CANTEEN tijdelijk en nieuw is, is het logisch dat men daar eerder voor kiest. Dat hadden wij natuurlijk van tevoren verwacht, dus dat hebben we ingecalculeerd. We hebben minder voedsel ingekocht dan normaal zodat we nu niet met veel over blijven zitten.’ / Linda van der Pol
In negen foto’s door 2013 | Vox magazine schreef op 1 januari 2014 om 17:32
[…] bedachten het concept WE CANTEEN en toverden in januari De Refter om tot een food court. Het was onderdeel van een druk jaar voor de campushoreca. Een onderzoek door de studentenraad leverde een zesje op en […]
In negen foto’s door 2013 | Vox magazine schreef op 1 januari 2014 om 17:32
[…] bedachten het concept WE CANTEEN en toverden in januari De Refter om tot een food court. Het was onderdeel van een druk jaar voor de campushoreca. Een onderzoek door de studentenraad leverde een zesje op en […]