Cultuur

Vox-redacteur Annemarie Haverkamp schrijft nieuwe ‘Nijmegen-roman’

28 jun 2023

A.F.Th. van der Heijden, Jaap Robben, Thomas Verbogt en Tessa de Loo gingen haar voor. Nu is het Annemarie Haverkamp die in opdracht van de gemeente Nijmegen een roman gaat schrijven. Het boek moet in 2025 klaar zijn.

Sinds 2015 stelt de gemeente Nijmegen subsidies beschikbaar voor romans waarin Nijmegen een rol speelt. Het gaat om een bedrag van 30.000 euro. Het idee achter de opdracht is om de historie en identiteit van de stad een plaats te bieden in de literatuur, wat goed is voor de promotie van de stad.

Vandaag maakte burgemeester Bruls in het stadhuis bekend dat Annemarie Haverkamp de vijfde schrijfopdracht krijgt. Haverkamp was tot 1 januari hoofdredacteur van Vox. Die functie legde ze neer om zich meer op het schrijven van boeken te kunnen richten. Ze is nog deeltijd in dienst als redacteur van Vox.

Liefde

Haverkamp is vereerd met de opdracht. ‘Het komt op een perfect moment in mijn leven.’ Anderhalf jaar geleden overleed haar zoon Joran (‘Job’), over wie ze achttien jaar columns schreef in De Gelderlander. ‘Deze opdracht biedt mij een nieuwe stip aan de horizon. Ik heb ontzettend veel zin om de komende twee jaar aan een nieuw boek te werken.’

Haverkamp wil nog niet te diep ingaan op de inhoud van het verhaal. ‘Het zal gaan over een liefde in de jaren negentig. Niet toevallig is dat de periode waarin ik zelf neerstreek in Nijmegen als student culturele antropologie.’ De Radboud Universiteit (toen nog: Katholieke Universiteit Nijmegen) zal dan ook zeker een rol op de achtergrond krijgen in het boek.

Haverkamp debuteerde als romanschrijver in 2019 met De achtste dag, die bekroond werd met de Bronzen Uil (2019) en de Anton Wachterprijs (2020) voor beste debuutroman.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!