GroenLinks grootste partij op de campus

20 mrt 2019 , ,

Op de Nijmeegse campus is GroenLinks veruit de grootste partij, op ruime afstand gevolgd door D66. Dat blijkt uit een exitpoll die Vox hield bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten onder ruim 200 studenten.

De Nijmeegse student is ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van één jaar geleden maar weinig veranderd. Met net geen derde van de stemmen is GroenLinks de grootste partij op de campus. Dat blijkt uit een exitpoll van Vox. D66 volgt op grote afstand en haalde 19 procent van de stemmen.

De VVD (14 procent) lijkt onder Nijmeegse studenten iets populairder dan vorig jaar en is de derde partij op de campus, met drie stemmen meer dan de Partij voor de Dieren (12, procent). Nieuwkomer Forum voor Democratie wist 12 studenten (6 procent) te overtuigen om op hen te stemmen: precies evenveel als de PvdA. Kort daarna volgt het CDA met 5 procent.

Jezus Leeft

De SP en de ChristenUnie zijn samen goed voor net geen 4 procent van de stemmen. Slechts twee van de ondervraagde studenten kleurden het bolletje van de SGP; evenveel studenten gaven aan blanco te stemmen. Niemand van de ondervraagde studenten stemde op de PVV, 50Plus, Denk, Code Oranje of Jezus Leeft. Een twintigtal studenten koos ervoor om niet deel te nemen aan de exitpoll.

Tussen 12.00 en 14.00 uur peilde Vox het stemgedrag voor de Provinciale Statenverkiezingen onder 207 studenten in stembureau 40, traditiegetrouw ondergebracht in universiteitsrestaurant de Refter.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!