Hiermee maakt de universiteit studenten weer gelukkig

12-03-2018

De Dienst Studentenzaken doet verbetervoorstellen om het welzijn van de studenten op de universiteit te verhogen. Die neemt het college van bestuur nu over.

Internationale studenten kunnen hun borst nat maken. Zij krijgen voortaan een cursus over het Nederlandse onderwijssysteem en de onderwijscultuur, tenminste als het aan de studentenraad en studentenzaken ligt. Studentmentoren krijgen een extra zorgtaak. Zij moeten straks het gehele eerste jaar voor hun kroost zorgen. Dienst Studentenzaken pleit verder voor meer kleinschalige ontmoetingsplekken op de campus.

Mocht het allemaal toch niet lukken met de studie, dan kunnen eerstejaars rekenen op extra begeleiding. Die wordt namelijk verbeterd. Het is een greep uit de voorstellen die op tafel liggen. Over de concrete invulling van bovenstaande en andere verbetervoorstellen wordt nog nagedacht, zegt woordvoerder Martijn Gerritsen. De universiteit gaat ook nog in gesprek met de Universitaire Studentenraad over de plannen.

Eenzaamheid

In mei 2017 kregen alle studenten van de Radboud universiteit een enquête toegestuurd waarin vragen werden gesteld over hun welzijn. De resultaten toonden dat veel studenten gebukt gaan onder stress en wel eens eenzaamheid ervaren. Het onderzoek was een initiatief van de Dienst Studentenzaken en de Universitaire Studentenraad (USR), opgezet vanwege de toenemende studiedruk. Met de resultaten van de enquête op zak, doet de universiteit nu de verbetervoorstellen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands