Mike Foppen en Tamara Janssen zijn de studentsporters van het jaar

11 dec 2019

Atleet Mike Foppen en turnster Tamara Janssen zijn studentsporters van het jaar. In een volgepakt Kolpinghuis kregen ze gisteravond hun prijzen overhandigd.

Met meer dan 350 aanwezigen was het een drukke bedoening op het jaarlijkse gala van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) in het Kolpinghuis in de Nijmeegse binnenstad.

In de vijf categorieën waarin prijzen vielen te winnen, had de NSSR telkens drie sporters of teams genomineerd. Vervolgens kozen een onafhankelijke jury (40 procent), het publiek (30 procent, via de website) en de studentensportbestuurders (30 procent) de winnaars.

Batavierenrace

Niet geheel onverwacht ging de prijs voor de beste studentsporter naar Mike Foppen. De psychologiestudent en atleet van AV Cifla en Team Zevenheuvelen won drie weken geleden nog de prestigieuze Warandeloop in Tilburg. Op het Europees Kampioenschap Cross eindigde Foppen afgelopen weekend net buiten de top dertig.

‘Mede dankzij Foppen won team HAN/RU dit jaar de Batavierenrace’, zegt Kelly Heidekamp van de NSSR. Foppen kreeg zijn prijs uit handen van directeur van het sportcentrum Rob Cuppen.

Turnster Tamara Janssen. Foto: Kelly Heidekamp

De prijs van studentsportvrouw van het jaar ging naar turnster Tamara Janssen. ‘Zij kroonde zich tot Nederlands studentturnster van het jaar en op het Nederlands Kampioenschap in de reguliere competitie liet ze ook mooie dingen zien’, aldus Heidekamp.

Beste Team werden de waterpolospeelsters van Hydrofiel Dames 1. Na een moeilijke start won het team de beker en in de competitie kunnen ze nog steeds promoveren.

Vrijwilliger van het jaar werd Veerle van de Ven van volleybalvereniging Heyendaal. De binnenkort afscheidnemende Simon Ahuluheluw werd tot slot gekroond tot trainer van het jaar. ‘Hij heeft altijd zo veel betekend voor de badmintonners van Stuban’, aldus Heidekamp.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!